bolygók

Takodana: A bolygó felszínét búja zöld erdők és kisebb tavak alkotják. Egy nappal rendelkezik és 215 nap alkot egy évet. Kedvelt bolygó hiszen könnyű hozzáférést biztosít mind a belső és peremvidéki kereskedelmi útvonalakhoz. Mivel a civilizált galaxis peremén helyezkedik el utolsó civilizált bolygóként is emlegetik. Valamint semlegessége miatt a Takodana vált a csempészek, kereskedők és felfedezők kedvenc helyévé. A  bolygót lakó törvényen kívüli űrkalózoknak soha nem számított, ki van épp hatalmon. A Takodana évszázadok óta a galaxis legsötétebb alakjainak otthona, és a híres kalóz, Maz Kanata fészke. Várkastélyában egy átjárón keresztül az utazók eljuthatnak a civilizált részekre és a határvidékre egyaránt. A háború sosem érte el a Takodanát, semleges maradt annak ellenére, hogy az összes oldal kémei rendszeres vendégei voltak Maz kastélyának, stratégiai információk után szaglászva.

Jakku: Bár a Jakkut távolinak és viszonylag értéktelenek tartják még is számos fontos esemény színhelye volt, amik formálták a galaxis történelmét. Például a bolygó felszínén egy titkos birodalmi kutatóbázisnak adott otthont. Az Új Köztársaság csatahajói több hullámban támadtak rá a birodalmi cirkálókra. A kilőtt hajók vonósugaruk segítségével magukkal rántották a Köztársaság hajóit. Aminek végeredménye egy hatalmas űrhajó temető lett. Ami rengeteg munkát adott a roncsvadászoknak.  A bolygó felszíne sivatagos és számos bánya is megtalálható rajta.  A bolygó déli részén egy zuzmó féle növény található amit ha begyűjtenek alkoholt készíthetnek belőle. A Jakku egy nappal és két holnap rendelkezik. Egy nap 26,8 standard órából áll és 352 nap egy év.

Hosnian Prime: A bolygó a Hosnian rendszerben helyezkedik el a magvilágok között. Egy nappal és egy holddal rendelkezett. Mon Mothma kancellár első rendeletei között volt a Galaktikus Szenátus helyreállítása, hogy megteremtsen egy olyan fórumot, ahol a Köztársaság megmutathatja igazi természetét. Eldöntötte, hogy minden bolygó egyenlő módon vehet részt a kormány kialakításában. Ez végül azt eredményezte, hogy a galaxis politikai fővárosa elhagyta ezeréves székhelyét, a Coruscantot. A tagbolygók egymást váltva adtak otthont a Szenátusnak.

Az Első Rend elpusztította YU 34.-ben a Csillagpusztító szuper fegyver segítségével, hogy végleg eltöröljék a Köztársaságot.

Reklámok

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s