Idézetek

 

„ ‘Szigorúan titkos, csakis kódolva tárolható vagy továbbítható!’ Maguk a területük legjobbjai: a legjobb katonák, a legjobb taktikusok, a legjobb felderítők, a legjobb híradósok, a legjobb túlélésszakértők. Személyesen választottam ki önöket, mert azt akarom, hogy a galaxis legjobb kommandósait képezzék ki. Megkapnak mindet, amire szükségük lesz, mindent, amit akarnak. Cserébe mindörökre el kell búcsúzniuk a z otthonuktól. Ez a művelet szigorúan titkos. Nem mondhatják el senkinek, hogy hová mennek, és soha többé nem hagyhatják el a Kaminót. Ami a családjukat és a barátaikat illet, számukra önök máris halottak.  ”
~ Jango Fett beszéde az általá összegyűjtött kommandós kiképzők csapatához, a Cuy’vul Darhoz – mandalori nyelven azt jelenti: azok, akik többé nem léteznek. ~

„ Bal kote, darasuum kote
Jros’ran kando a tome
Sa kyram Nau Tracyn kad, Vode an.

És dicsőség, örök dicsőség
Együtt hordozzuk terhét,
Mint halál tüzében kovácsolt pengék,
Testvérek vagyunk mind.”
~Tradicionális mandalori csata dal ~

„ Van bennük valami mélyen megindító. Úgy néznek ki, mint a katonák. Úgy harcolnak, mint a katonák. Általában még úgy is beszélnek, mint a katonák. Megvan bennük a harcosok minden kiváló vonása. De emögött nincs semmi. Sem szeretet, sem család, sem derűs emlékek, amelyek az igazi életből származnak. Amikor elveszítünk egy ilyen embert, jobban megsiratom, mint egy átlagos katonát, aki teljes és normális életet élt. ”
~ Ki-Adi-Mundi Jedi tábornok ~

„ A félelemmel nincs semmi baj mindaddig, amíg nem bénítja meg magukat. Ne szégyenkezzenek miatta. A félelem természetes vészjelző, életben tartja magukat, hogy harcolhassanak. Mutassanak nekem egy katonát, aki nem fél, és én mutatok egy bolondot, aki veszélyezteti az egész hajóját. ”
~ Adar Tallon admirális beszéde az egyik köztársasági tisztképző újoncaihoz ~

„ Ha arra számítasz, hogy egyszerű dolgod lesz. Tud, hogy igen nagyot csalódsz majd. ”
~ Yoda ~

„ Ne számíts semmire, csak a változásra. ”
~ Qui-Gon Jin ~

„ Ahol az Erő, ott semmi nincs veszve. ”
~ Jedi ~

„ Az idő csalóka. A legjobb, ha számba veszi az ember. ”
~Qui-Gon Jin~

„ Hozz, egy döntést, majd hozz másikat! ”
~Yoda~

„ Nem vagyunk szentek, csupán törekszünk rá. ”
~ Jedi ~

„ A csatában nincs helyük a kétségeknek. Hinned kell. Hinned az Erőben. Nyúlj érte és eléred! ”
~ Yoda ~

„ Mindig több a kérdés, mint a válasz. ”
~ Yoda ~

„ Az Erő nem képes elhagyni. Állandó, az bizony. Ha nem találod, nézz belülre, ne kívülre ezt kell tenned. ”
~ Yoda ~

„ Ne feled, padawan amikor az ellenség túlerőben van a meglepetés a legjobb szövetségesed. ”
~ Qui-Gon Jin ~

„ Csukd be a szád, és nyisd ki a füled és hallgasd, mit súg a szíved. ”
~ Yoda ~

„ Amikor bizonytalan az út, fiam legjobb ha vársz. ”
~ Yoda ~

„ A figyelmeztetés ajándék! ”
~ Qui-Gon Jin ~

„ Gyengeségeidből okulhatsz a legtöbbet.
És azt meglásd, többé nem fognak uralkodni rajtad. Ehelyett te fogod uralni azokat. ”
~ Yoda ~

„ A pillanat felismerése megvilágosít. ”
~ Jedi ~

„ Fegyverek ők. Végrehajtják, anélkül, hogy megkérdőjeleznék, hogy helyesek-e, a parancsokat. Nekünk harcolnak most. De ki tudja, a jövő mit hoz? ”
~ Yoda ~

„ Az Erő a Jedi lovag hatalmának forrása. Egy mindent átható energiamező, mely körülvesz, és átitat mindannyiunkat. ”
~ Obi-Wan Kenobi ~

„ Soha nem szabad lebecsülni az Erőt, nagy hatalma van, kitartást ad. Az Erőnek nem számít a méret, összetartja a galaxist. Az életből árad, ezért nagy. Összeköt és megvilágosít minket. Nem az izmainkban, hanem magunk körül kell érezni az Erőt, mindenütt, közted és köztem, a fákban, a kövekben, mindenütt. ”
~ Yoda ~

„ Az Erő bennünk áramlik, érezni kell. Higgyél benne, akkor menni fog. Az Erő által sok mindent láthatsz meg, a jövőt, a múltat… rég eltűnt barátokat. Uralkodni kell magadon, tedd, vagy ne tedd, érezd az Erőt. Megismerésre, védekezésre használd, sose támadásra. Tudni fogod, csak légy nyugodt, oszlasd el a kételyeidet. ”
~ Yoda ~

„ Egy bolygó elpusztítása eltörpül mind a mellett, amire a mindenható Erő képes. ”
~ Darth Vader ~

„ A Jedik nem a békéért harcolnak. Az csak egy szlogen, és mint minden szlogen, félrevezető. A Jedik a civilizációért harcolnak, mert csak a civilizáció hozhat létre békét. Az igazságért harcolunk, mert az igazság a legfőbb alapja a civilizációnak. Homokra építik az igazságtalan civilizációt, nem éli túl a vihart. ”
~ Mace Windu ~

„ Egy Jedi jön majd, aki elpusztítja a Sitheket, és egyensúlyt hoz az Erőbe. ”
~A Nagy Holokron próféciája~

„ Nyolcszáz éve készítem föl a Jediket. Saját eszemre inkább hallgatok, hogy ki alkalmas. Hogy valakiből Jedi váljék, ahhoz a legvégső elszántságra és a legnagyobb komolyságra van neki szükség. ”
~Yoda mester, Luke Skywalkernek~

„ A félelem tudata megóvhat, ha nem nő túl rajtad. ”
~Qiu-Gon Jinn, Obi Wan Kenobinak~

„ Az élet csupán élet. Rajtunk múlik, hogy tisztességes vagy sem. ”
~ Jedi ~

„ Azt mondják, hogy bárki, aki ismeri az Erő útjait, az királlyá teheti magát bármely világon, ahol csak ő ismeri az Erő útjait. Bármely Jedi megteheti ezt. De a Jedik, bolondok lévén, ragaszkodva egy hiedelemhez, az Erőt csak mások szolgálatára használják. Mennyire rövid látóak. Hát nem éppen ezért veszítették el a galaxist a sötét oldallal szemben? ”
~ Palpatine ~

„ A gonosz az írott történelem előtt létezett, amikor varázslók királyokká… És istenekké tették magukat… Az Erő sötét oldalának hatalmát használva. A gyenge akaratú mindig készen állt arra, hogy engedelmeskedjen egy olyannak, aki nagyhatalommal bír. Azok, akik megismerték a sötét oldal hatalmát, hamar kihasználták ezt a gyengeséget, hogy háborút robbantsanak ki. Újra és újra, a sötét oldal tovább emelkedett, mint a vihar… Felfalva egész világokat és teljes csillagrendszereket. Azok, akik elsajátították a sötét hatalmat, maguk lettek a sötét hatalom. Szabadjára engedték a pusztítást, semmilyen más okból, mint önző nyereségből. Kifosztottak nemzeteket… Elpusztítottak egész civilizációkat. Néhányuk, szégyellem kimondani, Jedik voltak. ”
~ Ood Bnar ~

„ A gonosz egy olyan szó, amit a tudatlan és a gyenge használ. A sötét oldal a túlélésről szól. A benned rejlő belső hatalom kibontakozásáról. Az egyén erejét dicsőíti. ”
~ Darth Zannah ~

„ Ez a sötét oldal jele, minden döntésed hatással van a testedre, elemészti, ahogyan a sötét oldal belülről emészt fel. ”
~ Mical ~

„ Vannak helyek, amiket a sötét oldal hosszú ideje tartó jelenléte áthat, vagy olyan lények jelenléte, melyeket az energiája átjár, és a helyszínre vetítik a sötét oldal hatalmát. ”
~ Luke Skywalker ~

„ Csak nagyon kevesen rendelkeznek természetes vonzódással magához a sötét oldalhoz. Képesek elmerülni mélyen az Erőben és megidézni misztikus energiákat, hogy a világot maguk körül elcsavarják és megvetemetítsék. Meg tudtak idézni ősi Sith rituálékat; meg tudták idézni a hatalmat és szabadjára engedni borzalmas varázslatokat és sötét mágiákat. ”
~ Darth Bane a Sith varázslásról ~

„ A hatalom önmagáért létezik, ha megosztod, felhígítod, csak ámítod magad trónkövetelő. A rended egyszer még maga ellen és ellened is fordulhat. ”
~ Darth Bane holokronja Kraytnak. ~

„ Szétroppantottam a Galaxis gerincét… Néha szét kell roppantani valamit, hogy újjáépíthessük. Ahogy az Erőt megzaboláztam, úgy fogom megzabolázni a galaxist is, hogy megismerje a rendet. A tényleges munkám még csak most kezdődik. ”
~ Darth Krayt holokronjából ~

„ Nem az a fontos hogy ki vagyok, hanem az, amit üzenek. ”
~ Revan ~

„ Azért harcolok, mert arra teremtettek, hogy ezt tegyem, és a Birodalom az az eszköz, amin keresztül rájöttem a rendeltetésemre. A Birodalom egy háborúra készített megnyilvánulás. Ezért tökéletes. ”
~ Darth Malgus ~

 

A Tython Erőhasználóitól:

„ Sose feledjétek, hogy minket úgy hoztak ide. A Tythont mélyen áthatja az Erő, ugyanakkor titkokkal teli világ is. Alig ismerjük, és már réges-régen létezett, mielőtt a Tho Yorok megérkeztek. A kora elképesztő, a történelme kifürkészhetetlenül mély. Mi csupán átutazóban vagyunk itt. A mi igaz otthonunk az Erő. ”
~Deela jan Morolla mester~

„ Ha valaki belemerül az Erő sötét oldalába, erősebbnek és szabadabbnak érezheti magát, mint akkor, amikor egyensúlyban elt. De ez csak kívülről nézve tűnik ilyennek. Ne engedjetek a kísértésnek. Azok, akiket elnyel a sötétség, nemcsak az egyensúlyukat és az önuralmukat veszítik el. Hanem a lelküket is. ”
~Shall Mar mester ~

„ A Jediknek szükségünk van a sötétségre és a világosságra, az árnyékra és a fényre, mert a kettő nélkül nem létezhet egyensúly. Ha a Bogan felé húzol, azt fogod érezni, hogy az Ashla túl tiszta, és túlságosan korlátoz téged. Ha az Ashla felé siklasz el, szörnyeteg mítosznak fogod látni a Bogant. Az a Jedi, aki nem egyensúlyoz a kettő között, nem Jedi. Hanem egy elveszett lélek. ”
~ Shall Mar mester ~

„ A Jediknek tudniuk kell, hogy hol a határ. Vannak olyan helyek amelyeket nem kereshetünk fel, vannak dolgok, amiket nem szabad megcsinálnunk, és vannak erők, amiktől távol kell tartanunk magunkat. Az Erő hihetetlen képességekkel vértez fel minket, de az igazi hatalmunk abban rejlik, hogy tudjuk, mikor használjuk az Erőt, és mikor nem. ”
~ Shall Mar mester ~

„ Ha valaki nem érzékeli az Erőt, talán őrültség a részéről, ha a Tythonon marad. Akinek nincsen kopoltyúja, az ne merészkedjen túl mélyen a tenger felszíne alá. Ússzon fel a felszínre. Meneküljön ki a vízből. Szóval, ha itt maradunk… az őrület vár ránk. ”  ~Ismeretlen Tythoni~

„ A Jediknek nem szabadna megismerniük az alkímiát. Sötét hatalom az, titokzatos és veszedelmes. Alkalmas arra, hogy felborítsa az egyensúlyt bárkiben. Más utak is léteznek.  ”
~Vor’Dona templom mester~

„ Ashla és Bogan… ezek csupán holdak. Az én sorsom másutt vár rám… és akkora erővel vonz… ”
~Dalien Brock ~

„ A büszkeség az önáltatás különösen veszélyes módja. ”
~Lha-Mi templom mester~

„ A Jedik azt mondják: nincs tudatlanság, csak a tudás létezik. De mit sem tudnak mások életéről, mások küzdelmeiről. A gőgjük vakká teszi őket. Azt mondják: nincs félelem, csak a hatalom létezik. Ám a hatalmuk önelégültté teszi őket. Én pedig megtanítom őket arra, hogy féljenek tőlem! ”
~Hadiya királynő~

„ Egy Jedinek nincs szüksége másra, csak önbizalomra és az Erőre. Ruha, ami véd a hidegtől, hajó amivel utazhatunk, étel amiből energiát nyerünk, víz amivel a szomjunkat oltjuk, kard amivel lesújtunk, sugárvető amivel lövöldözünk… mindez csupán fényűzés. Az Erő mindent megad nekünk, és nélküle semmik vagyunk. ”
~Shall Mar mester~

„ A Tython gyönyörű, rejtélyes, és veszedelmes. Tele van titkokkal, és nyitva van azok előtt, akik képesek bánni az Erővel. Régóta itt van, már jóval azelőtt létezett, hogy megérkeztünk ide. És ezek a rejtélyek fennmaradtak úgy, hogy senki sem láthatta őket, senki sem töprengett róluk. És ezért félek én a Tythontól. Nekünk a Tython a minden, de mi semmit sem jelentünk neki. Mi csak átutazok vagyunk a számára. ”
~Ni’lander Jedi remete~

„ Senki sem képes jól harcolni, ha nincs benne egyensúly. ”
~Rupe mester~

„ Ilyen a Nagy Utazás. Az Utazók gyalogolhatnak, utazhatnak állatok hátán vagy gépeken, de ez lesz az első önálló kalandjuk  a Tythonon. Felkeresik valamennyi templomot, hogy tanuljanak és fejlesszék az Erő képességeiket. A Tython erőszakos világ, és a mi új otthonunknak még most is megszámlálhatatlanul sok rejtett zuga és feltáratlan mélysége van. Minden Utazó más és más veszélyekkel fog szembenézni. Sokan fognak furcsa vagy veszélyes helyzetekbe kerülni. Óhatatlanul lesznek olyanok, akik nem élik túl az utazást. De ahhoz , hogy valaki megtalálja az egyensúlyt az Erőben, előbb meg kell ismerkednie annak éles peremeivel. ”
~Nordia Gral, első templom mester~

„ Sose bízzatok maradéktalanul az Erőben. Mindig jelen van, de ez nem jelenti azt, hogy mindig, minden körülmények között válaszol a hívásotokra. Valamennyi Jedi önálló személyiség, valamennyi Jedinek vannak különféle képességei. Tanuljátok meg használni ezeket. Fejlesszétek és ápoljátok őket. Ha az Erő egy álom, akkor ti vagytok az álmodók, és néha fel kell ébrednetek. Néha csak magatokra számíthattok. ”
~Shall Mar mester~

„ Nem minden Utazó fejezi be a Nagy Utazást. Egyesek áldozatául esnek a Tython számtalan veszélyes vidékének vagy teremtményének. Mások lemondanak a céljaikról. Akadnak olyanok, akik letérnek az Erő útjairól, elhagyják a Tythont, eltűnnek a rendszerben, és ők mindörökre elvesznek a számunkra. De mint Jedinek, el kell fogadnunk ezt, mert nincsenek abszolút igazságok. Az élet egy kihívás, és csak az képes jóvá és naggyá válni, aki szembenéz a kihívásokkal. ”
~Deela jan Morolla mester~

„ Amikor gyermekek vagytok még, az Erő áramlása ijesztőnek és félelmetesnek tűnhet. Találjátok meg az egyensúlyt, a sötétség és a világosság között, és az áramlat hatalmat adó, nyugodt folyammá változik. Ha harcoltok az Erő ellen, a testetek lázadozni fog. Ha az Erő mellett harcoltok, maga az Univerzum fog támogatni titeket. ”
~Vor’Dana, templommester~

 

Klónok Háborúja bölcsességek:

Első évad:

1. Az igazán nagyvezér, másokat is azzá tesz.
2. A hit nem döntés, hanem meggyőződés kérdése.
3. Az alázatos könnyű léptekkel jár a bölcsesség útján.
4. A terv csak annyit ér, amennyit a végrehajtói.
5. Igazi önbizalmat, csak a tapasztalat add.
6. Biz barátaidban, hogy ők is bízhassanak benned.
7. Ha barátról van szó, szíved ne legyen olyan kemény, mint a fejed.
8. A nagy idők hősöket teremnek.
9. Hallgass ösztöneidre vagy magadra vess.
10. Az igazán erős, aki uralni tudja erejét.
11. A békéhez vezető kanyargós úton, bármely hosszú is legyen, érdemes végig menni.
12. Ha csak csalással győzhetsz, bukj el inkább becsületben.
13. A gonoszság fájának gyökerei, a kapzsiság és a félelem.
14. Egy csata közepén, senki nem maradhat semleges.
15. Az önhittség, mérgezi a bölcsességet.
16. Az igazságnak örül az elme, de nem mindig örül a szív.
17. A félelem olyan kórság, amire a remény a gyógyír.
18. Egy morzsányi esély, galaxis méretű reményt szül.
19. A nagyság csúcsára rögös út vezet fel.
20. A háborúért mindenki túl nagy árat fizet.
21. A kompromisszum készség erény, nem megvetendő bűn.
22. A közös titok a bizalom alapja.

Második évad:

1. A vereségből tanulni, fél győzelem.
2. A túlzott önbizalom, a gondatlanság legveszélyesebb fajtája.
3. A hiba kijavításának első lépése a türelem.
4. Az igaz szívben nem szabad kételkedni.
5. Higgy magadban vagy nem hisz benned senki.
6. Nincs drágább ajándék a bizalomnál.
7. Néha nehezebb elfogadni a segítséget, mint felajánlani.
8. Az érzelmi ragaszkodás, nem azonos a könyörületességgel.
9. Minden nyereségnek, vesztesség az ára.
10. Aki igyekszik a becsületesség útján járni, megbecsülést érdemel.
11. Ami könnyű, nem mindig egyszerű.
12. Aki nem tekint a múltba, veszélybe sodorja a jövőt.
13. Ne félj a jövőtől, ne sírj a múlt miatt.
14. a háború első áldozata az igazság.
15. Az igazságot keresni könnyű, elfogadni nehéz.
16. A bölcs vezető ha kell, engedelmes tudd lenni.
17. Hősöket a bátorság szüli, barátokat a bizalom.
18. A helyes utat válaszd, ne az egyszerűt.
19. Az a szörny a legveszélyesebb, amelyik bennünk él.
20. Nem az a fontos ki volt az apám, hanem, hogy milyen emléket őrzők róla.
21 . A veszedelem, a barátság próba köve.
22 . A bosszú bevallott fájdalom.

Harmadik évad:

1. A bajtársak testvérek maradnak egy életen át.
2. Az otthon védelme, a katona szívének próbája.
3. Mindent lehet, csak akarni kell.
4. Az elrabolt gyermek, elveszett remény.
5. Aki kiírtja a korrupciót, a remény magját veti el.
6. Aki betartatja a törvényt, maga is tartsa be azt.
7. A jövő megannyi út, bölcsen válasz közülük.
8. A hibás terv, a hiba tervezése.
9. A szerelem mindenkit megszépít.
10. A félelem gyakran tettre sarkal.
11. Az igazság sokszor elkergeti a félelem kísértését.
12. A pusztulás legrövidebb útja a bosszú.
13. A gonoszságot nem öröklik, hanem tanulják.
14. A gonosz útját járva, a hatalmat meglelheted, de a hűséget nem.
15. Aki szembenézz bűntudatával, egyensúlyra talál.
16. Aki feladja a reményt, az életét adja fel.
17. Aki uralni akarja a végzetet, nem talál békét.
18. Az alkalmazkodás a túlélés záloga.
19. Ami elromolhat, az el is romlik.
20. Becsület nélkül üres a győzelem.
21. Alázat nélkül veszélyes játék a bátorság.
22. A jó tanítvány mestere álmát váltja valóra.

Negyedik évad:

1. Ha hívja a sors, a kiválasztott nem mondhat nemet.
2. Csak a tűz edzi erősnek a kardot.
3. A koronákat öröklik, a királyságokért megküzdenek.
4. Az ember igazi természete szemmel nem látható.
5. Megértés a mélyen rejlő igazság felismerése.
6. Ki a bolond? A bolond, vagy aki követi?
7. A bizalom első lépés, a hűség felé.
8. A tudatlanság útján jártat, a félelem vezérli.
9. A bölcs vezet, az erős követi a bölcset.
10. Életünk értékét tetteinkkel mérik le.
11. Az úti célunkból kitűnik, honnan jöttünk.
12. Akik másokat rabszolgává tesznek, maguk is rabszolgává válnak.
13. Apró áldozatok nagy reményt szülhetnek.
14. A barátság megmutatja, kik vagyunk valójában.
15. Minden háború alapja a megtévesztés.
16. Ne csak a barátokat, az ellenségedet is tartsd a közeledben.
17. Az erős túléli a vészt, a nemes szívű úrrá lesz rajta.
18. A bizalom a legnagyobb kincs, de nem adják ingyen.
19. Csak úgy lehet jövőd, ha elengeded a múltad.
20. Mi magunk sosem, csak az változik, akinek hisszük magunkat.
21. A bukott ellenfél még felállhat, de aki végleg megbékélt legyőzetett
22. Az ellenségem ellensége a barátom.

Ötödik évad:

1. A jellem ereje hatalmasabb a sokaság erejénél.
2. A félelem egy képlékeny fegyver.
3. Keresni valamit nem más mint hinni a létezésében.
4. A küzdelmek gyakran az igazsággal kezdődnek és végződnek.
5. Az engedetlenség nem más mint igény a változásra.
6. Az aki magába néz megtalálja önmagát.
7. A fiatalság gyakran lebecsült.
8. Mások megmentésével magunkat is megmentjük.
9. Válassz bölcsen ellenfeleket, mert ők lehetnek később az utolsó reményed.
10. Az alázat az egyetlen védelem a megaláztatással szemben.
11. Mikor minden reménytelen, egy igazi hős ad reményt.
12. Egy katona legfőbb fegyvere a bátorság.
13. Bíznod kell másokban, különben a sikered lehetetlen.
14. Egy elképzelésnek sok értelmezése lehet.
15. Egy alkuban sok hátsószándék megfér.
16. Az erkölcs különbözteti meg a hősöket a gonosztevőktől.
17. Még a legkisebb kétség is képes megrengetni a legerősebb hitet.
18. A bátorság a bizalommal kezdődik.
19. Nem szabad soha kétségbeesni annyira, hogy megbízz egy megbízhatatlanban.
20. A reményt sosem szabad fel adni, nem számít milyen sötétnek tűnnek a dolgok.

Hatodik évad:

1. Azt a legnehezebb elhinni, amit önmagunkról tudunk meg.
2. A bölcs meghallja mások véleményét.
3. Ha kétség kínoz, menj vissza a forrásig.
4. Nem minden igaz, amiben sokan hisznek.
5. A szeretet bizalom, a bizalom hit.
6. A féltékenység káoszt szül.
7. A megtévesztés a kapzsiság fegyvere.
8. Sötétség nélkül nincsen fény.
9. A bölcsesség a bolondokban ugyanúgy meglehet, mint a bölcsekben.
10. Ami elvész, gyakran megkerül.
11. Néha az őrület visz rá az igaz ösvényre.
12. A halál csak a kezdet.
13. Számolj le félelmeiddel és felszabadulsz.

Klónok Háborúja hagyaték:

1.  Egy bűntény egy másikat rejthet.
2. Az út gyakran sokkal fontosabb az úti célnál.
3. A korlátlan hatalom korlátlanul megront.
4. Ha nem érheted el a célod, pusztítsd el azt.
5. A csaták elmúltak, de a hősök tovább élnek.
6. Nem az nyeri meg a háborút, akinek jobb a fegyvere, hanem, akinek jobb a stratégiája.
7. Háborúban nincs semlegesség.
8. Tanulj a múltból, de a jövőben élj!

Reklámok